Dopolnjevanje z mlečnokislinskimi bakterijami med antibiotično terapijo

Če zbolimo za bakterijsko okužbo, nam včasih lahko pomaga le antibiotik.

Medtem ko so antibiotiki nedvomno pomemben vidik zdravljenja, jih je treba jemati le po nasvetu zdravnika in skladno z navodili. Poleg tega, da antibiotiki uničijo patogene bakterije, zaradi katerih smo zboleli, lahko uničijo tudi normalno mikrofloro v črevesju. V takšnih primerih lahko dopolnila z mlečnokislinskimi bakterijami vzamete poleg predpisanih antibiotikov – idealno dve do tri ure pred ali po jemanju odmerka antibiotikov. Bakterije, kot so Limosilactobacillus reuteri Protectis v izdelkih BioGaia, lahko pomagajo vzpostaviti ravnovesje v mikroflori.

Nadomeščanje izgubljenih bakterij

Antibiotiki sicer uničijo patogene bakterije, zaradi katerih smo zboleli, ampak hkrati pogosto zavirajo koristne bakterije v črevesju.

To olajša drugim patogenim bakterijam, da napadejo naš organizem, kar vodi do neželenih učinkov, kot so napihnjenost, slabost, izguba apetita, bruhanje in driska. V takšnih primerih je najbolje ob antibiotikih jemati prehranska dopolnila z mikroorganizmi, kot je L. reuteri Protectis – idealno dve do tri ure pred ali po jemanju odmerka antibiotikov. Mikroorganizmi, kot je Limosilactobacillus reuteri Protectis v izdelku BioGaia, lahko pomagajo nadomestiti izgubljene bakterije.

Driska

Kakor je lahko driska neprijetna, je vsaj nekaj, kar so doživeli vsi odrasli. Skrb za črevesno mikrofloro je zato pomemben preventivni ukrep proti driski.

Preberite več

Zaprtje

Življenjski slog lahko igra pomembno vlogo pri rednem praznjenju črevesja. V nadaljevanju podajamo nekaj nasvetov, da bodo stvari tekle gladko.

Preberite več