Zdrava in sijoča koža – od znotraj navzven

Pogosto pozabljamo, da je naša koža vitalen, deloven organ. Pravzaprav je največji organ v človeškem telesu, ki skupaj tvori 6-10 % naše telesne teže. Za razliko od ostalih organov kožo lahko vidimo in se je kadarkoli dotaknemo. Prav zato je dober pokazatelj dogajanja v telesu, predvsem v črevesju.

Preberite več

Trebušne težave pri otrocih in mladostnikih

Občasno nelagodje v trebuščku je povsem običajen del otroštva in ga prej ali slej občutijo vsi otroci. Pri večini otrok in mladostnikov izzveni samo, pri nekaterih pa vztraja dlje časa.

Preberite več

Šport & Probiotiki

Glede na današnji sedeči način življenja, se vsi zavedamo pomena redne telesne vadbe za naše celostno zdravje in za zdravje naših prebavil. Toda tudi dobrih stvari je lahko preveč in vrhunski športniki pogosto trpijo zaradi svoje strasti do športa.

Preberite več

Veseli trebuščki – vesela družina

Vsi se zavedamo pomena zdrave in uravnotežene prehrane za naše družine. Toda današnjemu hitremu načinu življenja so se morale prilagoditi tudi naša prehrana in prehranske navade. V tej novici smo pregledali pogosta vprašanja in načine, kako podpreti zdravje prebavil celotne družine.

Preberite več

Vloga vitamina D

Vrnitev v vrtec ali šolo po daljši odsotnosti je čas, ko je imunski sistem nedvomno na preizkušnji. Otroci preživijo več časa v zaprtih prostorih in prihajajo v stik s številnimi drugimi otroki, si z njimi delijo igrače in opremo. Čeprav majhni otroci zbolevajo pogosteje, saj njihov imunski sistem še ni razvit, prav tako pogosto zbolevajo tudi mladostniki, kar je pogost vzrok slabega počutja in izostanka od pouka.

Preberite več

Imunski sistem – naš 24 urni obrambni sistem

V našem telesu deluje kompleksen sistem mehanizmov, ki nas ščiti pred zunanjimi dejavniki, s katerimi vsak dan prihajamo v stik. Zagotavlja neprestano zaščito, ne glede na to, kaj počnemo – 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Ta obrambni in nadzorni sistem je znan kot imunski sistem.

Preberite več

Nosečnost: Čaroben čas, ki pa ni brez izzivov

Od trenutka, ko ste izvedeli, da boste postali mama, ste verjetno začeli opazovati spremembe, ki se dogajajo v vašem telesu. Ko se vaše telo prilagaja zagotavljanju zavetja za novo življenje, pride do določenih sprememb – nekatere ste verjetno pričakovali, spet drugih mogoče tudi ne.

Preberite več

Nelagodje v črevesju: Kaj to je in kaj storiti, ko ga ima vaš dojenček?

Več mesecev se pripravljate in veselite prihoda vaše male kepice sreče in nove vloge mamice, čeprav veste, da vas verjetno čaka tudi precej joka in kakšna neprespana noč.

Preberite več

Kaj morate vedeti o trebuščku vašega malčka

Kdaj je minilo prvo leto? Še pred kratkim ste pripeljali svoje malo veselje domov iz porodnišnice, zdaj pa že praznuje svoj prvi rojstni dan in dela prve korake!

Preberite več