Vloga vitamina D

Vrnitev v vrtec ali šolo po daljši odsotnosti je čas, ko je imunski sistem nedvomno na preizkušnji. Otroci preživijo več časa v zaprtih prostorih in prihajajo v stik s številnimi drugimi otroki, si z njimi delijo igrače in opremo. Čeprav majhni otroci zbolevajo pogosteje, saj njihov imunski sistem še ni razvit, prav tako pogosto zbolevajo tudi mladostniki, kar je pogost vzrok slabega počutja in izostanka od pouka.

Preberite več

Imunski sistem – naš 24 urni obrambni sistem

V našem telesu deluje kompleksen sistem mehanizmov, ki nas ščiti pred zunanjimi dejavniki, s katerimi vsak dan prihajamo v stik. Zagotavlja neprestano zaščito, ne glede na to, kaj počnemo – 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Ta obrambni in nadzorni sistem je znan kot imunski sistem.

Preberite več

Nosečnost: Čaroben čas, ki pa ni brez izzivov

Od trenutka, ko ste izvedeli, da boste postali mama, ste verjetno začeli opazovati spremembe, ki se dogajajo v vašem telesu. Ko se vaše telo prilagaja zagotavljanju zavetja za novo življenje, pride do določenih sprememb – nekatere ste verjetno pričakovali, spet drugih mogoče tudi ne.

Preberite več

Nelagodje v črevesju: Kaj to je in kaj storiti, ko ga ima vaš dojenček?

Več mesecev se pripravljate in veselite prihoda vaše male kepice sreče in nove vloge mamice, čeprav veste, da vas verjetno čaka tudi precej joka in kakšna neprespana noč.

Preberite več

Kaj morate vedeti o trebuščku vašega malčka

Kdaj je minilo prvo leto? Še pred kratkim ste pripeljali svoje malo veselje domov iz porodnišnice, zdaj pa že praznuje svoj prvi rojstni dan in dela prve korake!

Preberite več
Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.
S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.
POTRJUJEM ZAVRAČAM