Znanstveniki so pri ljudeh odkrili do 4.000 različnih bakterijskih sevov, ki se lahko nahajajo na površini in v notranjosti telesa. Človeški organizem vsebuje dvakrat več bakterijskih kot človeških celic.

Materino mleko je zaradi svoje edinstvene sestave najprimernejša hrana za dojenčka. Bakterijski sev Limosilactobacillus reuteri Protectis je bil izoliran iz mleka doječih mater, ki živijo zdravo življenje v popolni harmoniji z naravo, daleč od kemikalij in toksinov industrijskega sveta – visoko v perujskih Andih.

BioGaia dopolnjuje mikrobioto črevesja z zdravju prijaznimi bakterijami, ki otežujejo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. Ker so bakterije izolirane iz človeškega mleka, se L. reuteri Protectis enkratno prilagaja življenju znotraj gastrointestinalnega trakta.

Seveda. V preko 130 raziskavah je bilo ugotovljeno, da izdelki BioGaia nimajo neželenih učinkov, tudi če jih dajemo v odmerkih, ki daleč presegajo ravni, ki jih običajno najdemo v izdelkih BioGaia.

BioGaia je švedska družba in je vodilni svetovni proizvajalec izdelkov z bakterijami z več kot 25-letnimi izkušnjami pri razvoju. Številni izdelki se prodajajo v več kot 100 državah po svetu.

BioGaia je razvila široko paleto izdelkov, ki so primerni za celo družino: kapljice za najmlajše in žvečljive tablete za otroke od 3. leta naprej in odrasle.

Kapljice BioGaia Protectis so na voljo v dveh različicah, zato priporočamo, da preberete, kaj je navedeno na embalaži. Kapljice lahko shranite na suhem mestu pri sobni temperaturi, ki pa ne sme presegati 25 °C.

Kapljice BioGaia Protectis so na voljo v dveh različicah, zato priporočamo, da preberete, kaj je navedeno na embalaži. Kapljice lahko shranite na suhem mestu pri sobni temperaturi, ki pa ne sme presegati 25 °C. Če je vaša sobna temperatura nad 25 °C, priporočamo, da kapljice shranjujete v hladilniku.

Izpostavljenost visokim temperaturam in/ali visoki vlažnosti pospešuje razgradnjo bakterij. Če je izpostavljenost predolga, bo to povzročilo krajši rok uporabnosti izdelka, vendar je izdelek še vedno varen za uporabo.

Kapljic BioGaia Protectis ne smete shranjevati v zamrzovalniku. V zamrzovalniku se oljna suspenzija strdi in bakterije se izpostavijo vodi, kar močno skrajša rok uporabnosti izdelka.

Ni pomembno. Jemljete jih lahko na način, ki vam ali vašemu otroku najbolj ustreza.

Da, kapljice lahko zmešate z materinim mlekom in/ali z mlečnimi nadomestki. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati pri dodajanju kapljic tekočinam, je temperatura. Ne dodajajte jih tekočinam, ki so toplejše od 37 °C. Če jih dodate tekočinam, pazite, da jih zaužijete v istem dnevu.

a.    Pred vsako uporabo dobro pretresite 10 sekund, da zmešate bakterijsko kulturo z oljem.
b.    Steklenico nagnite in nakapajte na žlico.
c.    Uporabite 5 kapljic enkrat na dan.
Ne dodajajte vroči pijači ali hrani, saj lahko to poškoduje bakterije.

Priporočeni dnevni odmerek izdelka Limosilactobacillus reuteri Protectis je 100 milijonov CFU (kolonijskih enot) ali 10 ^ 8 CFU. Odmerek dobite tako, da zaužijete 1 žvečljivo tableto BioGaia Protectis ali 5 kapljic BioGaia Protectis.

Raziskave kažejo, da se lahko pri otrocih in odraslih uporabi enak odmerek.

Na podlagi rezultatov kliničnih študij je bila kot varna in učinkovita doza Limosilactobacillus reuteri Protectis izbrana velikost odmerka 100 milijonov CFU/dan. Ustrezen odmerek za Limosilactobacillus reuteri Prodentis je 200 milijonov CFU/dan.

Da, ker se črevesne zaloge izčrpajo v približno tednu dni po prekinitvi uporabe. Mikrobiota posameznika je precej stabilna in je zelo odporna na ustanovitev »novincev«. Tudi avtohtono bakterijo, kot je Limosilactobacillus reuteri, je treba redno jemati. Z jemanjem izdelkov BioGaia redno vzdržujete celotno dnevno količino laktobacilov.

Vsaka žvečljiva tableta BioGaia vsebuje samo 1,1 kcal.

Rjavkaste pike niso nevarne in izdelek se lahko še vedno uporablja. Tablete BioGaia vsebujejo askorbinsko kislino, antioksidant, ki prispeva k stabilnosti tablet. Sčasoma askorbinska kislina oksidira in barva postane temnejša. To lahko opazite kot majhne »lise« na tableti.

Priporočeni dnevni odmerek izdelka Limosilactobacillus reuteri ProDentis je 200 milijonov CFU ali 2 x 10 ^ 8 CFU. Ta odmerek dobite tako, da zaužijete 1 tableto BioGaia ProDentis.

Klinične študije so pokazale, da so kapljice BioGaia Protectis varne za uporabo od rojstva dalje.

Opravljenih je bilo več varnostnih študij, ki vključujejo novorojenčke (vključno s prezgodaj rojenimi otroki), majhne otroke, odrasle, starejše in imunsko kompromitirane bolnike (vključno s HIV pozitivnimi). V nobeni od teh študij izdelek Limosilactobacillus reuteri Protectis ni pokazalo neželenih učinkov, tudi če je bilo uporabljeno v odmerkih, ki so bili precej višji od priporočenih. V posameznih primerih je prišlo le do rahlega povečanega nastajanja plinov v črevesju.

Probiotični izdelki BioGaia so prehranska dopolnila in zato primerljivi z jogurtom, ko gre za varnost. Izdelki BioGaia bi lahko bili koristni v kombinaciji z antibiotiki, saj pomagajo vzdrževati uravnoteženo mikrobioto črevesja.

Izdelki BioGaia so brez alergenov, kot so mleko, gluten, jajce, arašidi, oreški, ribe, školjke in soja.

Kapljice BioGaia in tablete ne vsebujejo beljakovin kravjega mleka. Kapljice ali tablete BioGaia zato lahko uporabljajo tudi ljudje z alergijo na kravje mlečne beljakovine.

Probiotiki so dobre bakterije, ki jih najdemo v hrani ali prehranskih dopolnilih. Po definiciji Svetovne zdravstvene organizacije so »probiotiki živi mikroorganizmi, ki ob zaužitju v zadostni količini, zagotavljajo koristi za zdravje gostitelja« (WHO/FAO, 2002). Pomembni kriteriji za opredelitev pravega probiotika so, da je treba zdravstvene koristi dokazati v kliničnih preskušanjih. Poleg tega mora probiotični proizvod vsebovati isti bakterijski sev ali seve in enak odmerek, ki je bil uporabljen v kliničnih preskušanjih.
 Preberi več o probiotikih

V Evropi uporabo prehranskih in zdravstvenih trditev ureja Evropska agencija za varnost hrane (EFSA). Zaradi regulatornih predpisov ne smemo komunicirati učinka probiotikov. Če želite izvedeti več o probiotikih in učinkih dobrih bakterij, vam priporočamo, da se obrnete na zdravstvenega delavca.

Po definiciji Svetovne zdravstvene organizacije so »probiotiki živi mikroorganizmi, ki ob zaužitju v zadostni količini zagotavljajo koristi za zdravje gostitelja« (WHO/FAO, 2002). Prebiotiki so neprebavljive živilske sestavine, ki spodbujajo rast bakterij v prebavnem sistemu na način, ki je koristen za zdravje.

Različni probiotični izdelki vsebujejo različne probiotične seve, ki imajo specifično delovanje, zato je treba v kliničnih preskušanjih bakterije opredeliti in testirati na ravni seva.

Izdelki, ki vsebujejo več sevov, nimajo nujno boljšega učinka kot izdelki z enojnim sevom. Najpomembnejše je, da je posamezen sev ali skupina sevov pokazala klinično učinkovitost v kliničnih študijah.

Contact

Pošljite nam sporočilo
*obvezno polje