Vesele počitnice

Ko potujemo, želimo uživati v času, ki ga imamo. Na žalost lahko reakcija naših teles na novo okolje, vključno s hrano, pokvari nestrpno pričakovan dopust. Tveganje je odvisno od regije, v katero potujemo.  

Bolj kot je tropska in manj kot je regija razvita, večja je verjetnost, da se bo naš prebavni sistem težko prilagodil na novo hrano.

Najenostavnejša navodila, kako ostati v dobrem stanju, lahko povzamemo z besedami kuhati, prevreti, lupiti ali preprosto zavrniti. V nekaterih regijah moramo celo uporabiti ustekleničeno ali prekuhano vodo za čiščenje naših zob. Zelenjavo je treba skuhati, sadje olupiti, poleg tega je najpomembnejše higiensko priporočilo pranje rok po vsakem obisku stranišča. Bakterije, kot je L. reuteri Protectis, lahko že pred potovanjem jemljete za dopolnitev črevesne mikroflore.

Zmanjšajmo tveganje na potovanju

Tveganje je na potovanju odvisno predvsem od regije, v katero potujemo. Bolj tropska in manj razvita je regija, večje je tveganje za »potovalno drisko«.

Najpreprostejši vodnik o tem, kako preprečiti potovalno drisko, je, da pazimo, kaj in kako jemo in pijemo. V nekaterih regijah morajo potniki poskrbeti, da uporabijo ustekleničeno ali prekuhano vodo za čiščenje zob. Potniki bi se morali izogibati tudi kockam ledu v pijačah v tropskih državah. Zelenjavo je treba kuhati, sadje olupiti.

Mlečnokislinske bakterije, kot je L. reuteri (BioGaia L. reuteri), vam lahko pomagajo, da ostanete zdravi med potovanjem.

Prilagoditev

Večina potnikov bo telesni odziv na novo okolje doživela v dveh do štirih dneh.

V tem času je priporočljivo piti dovolj primerne tekočine v obliki zaprtih ali prečiščenih napitkov, da ohranimo ustrezno količino tekočin in elektrolitov. Oralne soli za rehidracijo (ORS) lahko pomagajo telesu, da se hitreje rehidrira. Priporočljiva je tudi dopolnitev črevesne flore s kapljicami ali tabletami BioGaia, ki vsebujejo Limosilactobacillus reuteri Protectis.

Pripravite se vnaprej

Poleg zgoraj navedenih korakov lahko pred potovanjem jemljete dopolnila z mlečnokislinskimi bakterijami, kot je Limosilactobacillus reuteri (BioGaia).

Z dopolnjevanjem črevesne mikroflore dva tedna pred potovanjem se lahko telo pripravi na potovanje, tako da poveča število endogenih bakterij v prebavnem traktu. Nadaljnjo dopolnjevanje z mlečnokislinskimi bakterijami med potovanjem še dodatno podpira kolonizacijo mikroflore in ohranja veselje med potovanjem.

Mamice

Nosečnost je poseben čas za vsako žensko. Spodaj si lahko preberete, kako pomagati bodoči mamici med nosečnostjo in po njej, da se lahko osredotoči na prihod novega družinskega člana.

Preberite več

Zdravje ustne votline

Večina ljudi redno skrbi za svoje zobe, vendar pogosto pozabimo, da naša usta vsebujejo tudi bogato naravno mikrofloro, na katero moramo biti tudi pozorni.

Preberite več